Upptäck det religiösa arvet i den gamla biskopsstaden Agde.

Upptäck det religiösa arvet i den gamla biskopsstaden Agde.

Res inte iväg utan att du öppnat dörrarna till de heliga och kära monumenten i hjärtat av Agathois! Katedralen Saint-Etienne, kyrkorna Saint-Sever och Saint-André eller sanktuariet Notre-Dame-du-Grau, många är monumenten som vittnar om historien och det andliga livet i Agde sedan medeltiden.

Gå tillbaka i tiden under ett besök i katedralen Saint-Etienne

Katedralen Saint-Etienne, som byggdes mellan 848 och 872, är en av de vackraste befästade romanska byggnaderna på Languedockusten. Kyrkan är byggd av lokal vulkansten och ser verkligen ut som en medeltida borg som för dig tillbaka i tiden. Den har en fängelsehåla som strukturerats med skottluggar ochmachicoulis, på 35 meters höjd. Du går in i kyrkan genom kapellet Notre-Dame de Lourdes från artonhundratalet. Det här kapellet har byggts med delar av det gamla gotiska klostret från trettonhundratalet som idag inte finns.
Kyrkan ger fortfarande ett stilfullt intryck invändigt och framhäver speciellt altaret från sextonhundratalet i marmor från Carrara och Caunes-Minervois som står i hjärtat av kyrkan. Mittskeppet är belyst av några fönster. Denna monumentala samling har även en predikstol i marmor (sjuttonhundratalet) och en orgel i barockstil installerad i läktaren som ger lyster åt kyrkan under konserter som organiseras året runt och speciellt under sommaren.

Upptäck kyrkan Saint-Sever och dess skatter

Den här religiösa byggnaden ligger i kvarteret Marine (sjömanskvarteret) och byggdes under fjortonhundratalet. Det var traditionellt sjömännens och fiskarnas kyrka. Du kan här beundra "Saint-Christ", en skulptur från femtonhundratalet som föreställer Kristus korsfäst. Den är utskuren i mångfärgat trä och legenden berättar att det här konstverket skulpterades av en ängel. Utöver berättelserna, finns det en verklig religiös dyrkan runt det här objektet som kan vittnas under den heliga veckan då den bärs runt under långfredagens procession.
Längst in i kyrkan finner vi en romantisk orgel från artonhundratalet.

Stanna och besök sanktuariet Notre-Dame-du-Grau

Det går inte att missa den här byggnaden som grundades i forntiden och som sedan hängavs till den heliga jungfrun Maria. Här finns två religiösa monument att upptäcka: kyrkan Notre-Dame-du-Grau och kapellet Genouillade.
Det första var ett kloster som först byggdes på Saint-Severs vilja. Det hyste sedan benediktinmunkar men under femtonhundratalet konverterades det till ett kloster för kapucinerorden , på order av governören i Languedoc på den tiden, konnetabeln de Montmorency.
Det andra, kapellet Genouillade, var även detta ett verk av konnetabeln. Detta monument som byggts i basaltsten på en klippa, hedrar legenden som berättar att den heliga jungfrun uppenbarade sig på denna klippa och gick ner på knä. Det sägs att hon bad för att skydda staden mot en kommande översvämning och förverkligade detta mirakel.

För att få se mer

Låt dig föras med av berättelserna...AGDE

Gratis guidade upptäcktsfärder under juli och augusti
Guidade besök i staden "Andliga och världsliga historier"
Regelbundna möten från april till september. Boka grupper året runt.
Info: 06 45 82 46 14 – 04 67 31 87 51 – mail

 

Interaktiv karta

All informasjon på et kart

en savoir plus

Broschyrer

Bla gjennom eller last ned brosjyrene våre

en savoir plus
Panier

My coupons

See all the offers Coupon supprimé. Annuler