Missa inte

Missa inte

10 skäl att välja Cap d'Agde

Soldränkta stränder under 300 dagar om året

Från pinjestranden i La Tamarissière till nudiststranden och stränderna i Grau d’Agde och Cap d’Agde har vi totalt 14 km ljusa sandstränder – och en vulkanisk vik vid klipporna i Grande Conque – fördelat på 10 stränder med badvakt som inbjuder till avkoppling med släkt och vänner.
Kvalitet, säkerhet, bekvämlighet, fritid – vi har allt för att alla ska kunna njuta och slappna av på stranden på sitt eget sätt och i sin egen rytm.

Upplev århundraden av historia

Du kan bland annat upptäcka de medeltida grändernas atmosfär och charm i staden Agde, se de förnäma privatvillorna, kyrkorna, kajerna och museernas skatter, särskilt Den unge mannen (Ephèbe) som symboliserar Agdes grekiska rötter, och uppleva historien i Brescous fort.
Låt oss berätta om vår 2 600 år långa historia på en guidad rundtur eller en egen tur med information från oss. Båda är kostnadsfria. Du kan även lyssna på rundturer med ljudguide på mobilen.

Andas in den friska luften i den fantastiska och välbevarade naturens hjärta

Upptäck vår varierade och vackra natur under din vistelse. Canal du Midi, den pinjetäckta vulkanen vid havets strand, Bagnas naturreservat som är ett berömt fågelskyddsområde, Héraults stränder och naturligtvis även Cap d'Agdes vulkaniska kust med dess undervattensflora och -fauna.

Livslust och bordets läckerheter

Ingen återhållsamhet behövs när du njuter av det nyttiga medelhavsköket. Den utsökta och jodhaltiga fisken och skaldjuren passar utmärkt till grönsaker som fått mogna i solen och kryddväxter från våra hedmarker. Prova med ett kallt vin från regionen och njut på din egen terrass eller någon restaurang där du även kan ta del av atmosfären och feststämningen: en grupp musiker på en privat strand, en kvartersbal, ett litet torg, aktiviteter på gatorna.

En uppsjö olika aktiviteter för alla åldersgrupper

Vi erbjuder sport blandat med fritid och över 60 olika aktiviteter. Det här är en fantastisk spelplan för alla lidelser, även dina.

Vattnet som är en outsinlig källa för välmående

På, i, under eller med vattnet – ta vara på alla sätt att njuta av dess välgörande verkan.
Lita på proffsen och upptäck njutningen med båtsport i alla dess former. Båtsport är idealiskt som avkoppling, för att göra sig av med stress eller bara ha roligt, och samtidigt kan man ägna sig åt en aktivitet med hela familjen. Använd vistelsen till någon av alla båtsportsaktiviteter vi erbjuder eller till att helt enkelt ta en båttur och njuta av de sista solstrålarna före solnedgången.
Njut även av spabehandlingar med den avkoppling och fulländade känsla det ger efter en hel dags aktiviteter.

Lev i fullständig harmoni med naturen

Cap d'Agdes nudistby är känd över hela Europa och erbjuder ett stort urval semesteralternativ för alla smaker, bara några meter från en vidsträckt, finkornig sandstrand.

Nattlivet

I Cap d'Agde tar dagen inte slut vid solnedgången. I stället tar nattlivet vid med explosiv kraft, med bland annat tillställningar, föreställningar, kasino, bio och temaparker. Barerna och restaurangerna glittrar länge i hamnarnas och strändernas natt. Efter det tar klubblivet vid och diskjockeyerna ser till att dansgolven vibrerar på diskotek, klubbar och efterfester.

En äkta och charmig region

Det finns tusentals saker du kan göra, besöka och upptäcka inom några kilometer från Cap d'Agde, till exempel området kring Thau, Sète och Pézenas.

Massor med aktiviteter

Oavsett säsong har Cap d'Agde massor med aktiviteter och evenemang som Vinocap, fyrverkerifestivalen eller båtmässan Salon Nautique d’Automne. Bläddra i Capagenda om du vill se de aktiviteter som pågår just nu.

Interaktiv karta

All informasjon på et kart

en savoir plus

Broschyrer

Bla gjennom eller last ned brosjyrene våre

en savoir plus
Panier

My coupons

See all the offers Coupon supprimé. Annuler